Шумният скандал, който се разрази около селекционера на Англия Сам Алърдайс, е на път да обхване и другите отбори в Премиършип. Според твърденията на Големия Сам, правилата на ФА за неналичие на трети страни при собствеността на играчите могат да се заобиколят лесно и много мениджъри на Острова са го правили. 

Затова на Острова започнаха да търсят мненията на повечето водещи имена в професията. И според мениджъра на Арсенал Арсен Венгер, той и клубът не са направили нищо нередно в последните 20 години, в които той е начело на отбора, така че феновете нямат за какво да се притесняват. 

"Всеки трансфер е една история сама по себе си, а аз съм направил над 300 такива досега. И за всеки един от тях мога да гарантирам, че не съм сторил нищо нередно. Не знам какво ще излезе от тази история с думите на Алърдайс, но и не ме интересува какво правят другите, отговарям само за себе си и Арсенал."

"Да, искам истината да излезе наяве, но мога да кажа на феновете ни: "Спете спокойно, няма от какво да се притеснявате!". Нека все пак не избързваме със заключенията, обществото много бързо раздава присъди, а още не сме чули гледната точка на самия Алърдайс", сподели Венгер.