Сам Алърдайс беше назначен на поста селекционер на Англия преди по-малко от три месеца, но съвсем скоро може да му се наложи да си търси нова работа. Цял ден той е имал срещи с висшите ръководители на Футболната асоциация на Англия, но официална информация за бъдещето му все още няма. 

Според източник на Sky Sports от Асоциацията обаче, в организацията има "загуба на доверие" към специалиста заради думите му, записани от журналисти на вестник "Дейли Телеграф", представящи се като близкоизточни инвеститори. На тях Големия Сам обясняваше как могат да заобиколят правилата на ФА за трета страна на собственост върху играчи. 

Очаква се "стената от мълчание" около бъдещето на Алърдайс да продължи поне до ранните часове на деня в сряда. След това обаче се очаква да има официално становище какво ще се случи със селекционера. Индикациите обаче показват, че не е изключено да има смяна на поста. 

Иначе решението за бъдещето му ще бъде взето лично от председателя на ФА Грег Кларк и изпълнителния директор Мартин Глен, като Големия Сам е имал две многочасови срещи с тях през днешния ден.