Тотнъм записа третата си победа от началото на сезона, като този път в жертва на "шпорите" се превърна Съндърланд. Лондончани надделяха с 1:0 на свой терен, но изпуснаха разгромна победа заради множеството си пропуски. 

Иначе Хари Кейн се превърна в герой за тима си, след като се разписа за втори пореден път след слабото начало на сезона. Това се оказа достатъчно, за да бъдат отказани момчетата на Дейвид Мойс. 

Още от самото начало на мача домакините наложиха надмощие и не спираха да атакуват. Ситуациите пред вратата на Джордан Пикфорд следваха една след друга, а първата от тях се откри пред Муса Сисоко още в 4-та минута, но той стреля покрай вратата. 

В 9-та и Хари Кейн можеше да се разпише, но ударът му след пас на Хюн Мин Сон не намери целта и пак развръзката беше оставена за после. В тези минути кореецът Сон беше изключително активен и не спираше да тормози защитата на противника. 

Самият той имаше шанс да се разпише в 16-та минута, но ударът му беше избит от безпогрешния в този мач Джордан Пикфорд. Но само той беше на ниво от играчите на "черните котки". 

Това си пролича особено в 22-та минута, когато бившият играч на Тотнъм Джърмейн Дефоу имаше възможност да открие след една контра, но ударът му от малък ъгъл беше уловен от Юго Лорис, а бившият английски национал май не отигра по най-добрия начин. 

След това пропуските пред вратата на северняците продължиха. Деле Али, отново Сон, който дори удари и гредата от външната страна към края на полувремето, не можаха да се разпишат за домакините. 

И тази тяхна разсеяност пред противниковата врата можеше да бъде наказана точно преди почивката. В 44-та минута Аднан Янузай намери страхотно Стивън Пиенаар непокрит на около 8-9 метра от голлинията, но ударът на нападателя беше избит от голлинията от защитника Кайл Уокър. 

Така почивката дойде при нулево равенство и развръзката остана за втората част. В началото ѝ последваха още няколко пропуска за домакините, но заветният гол падна в 60-та минута и негов автор беше Хари Кейн. 

Тогава при поредното центриране в наказателното поле Деле Али свали една висока топка във вратарското поле на Съндърланд. Там Папи Джилободжи нескопосано не успя да уцели кълбото и то стигна до непокрития Кейн на 5-6 метра от вратата. У той от там нямаше как да сбърка - 1:0. 

Този гол поуспокои "шпорите", но те бяха наясно, че не трябва да изпускат инициативата, защото ще съжаляват. И затова продължиха да атакуват, но пропилените възможности следваха една след друга. 

В 72-та минута Деле Али профука поредния шанс за тима си, а малко след това от Съндърланд поискаха дузпа за нарушение срещу Аднан Янузай. Такова нямаше и играта продължи. 

В 81-та минута и Ерик Ламела пропусна поредния шанс за тима си след хубава асистенция на Хари Кейн, но ударът му мина на сантиметри встрани от вратата. И в крайна сметка повече попадения в този мач не паднаха. В края остана време само за изгонването на Аднан Янузай от Съндърланд за втори жълт картон за грубо влизане в краката на Бен Дейвис.

Така Тотнъм се поздрави все пак с трите точки и с общо 11 в актива си е на третото място, на 4 зад лидера Манчестър Сити и на 2 зад втория Евертън. Съндърланд пък остава предпоследен с една точица и бъдещето на мениджъра Дейвид Мойс никак не е сигурно.