Отчайващото представяне на Стоук Сити от началото на сезона продължава с пълна сила. "Грънчарите" отнесоха нов звучен шамар, този път на гости на Кристъл Палас, където бяха разгромени с 1:4. 

Това им се случва за трети път в пет мача от началото на този сезон, а отборът на Марк Хюз е здраво закотвен на дъното на таблицата. Палас пък за първи път тази година постигна две поредни победи в Премиършип. 

Този мач предвещаваше какво ще се случи с нещастните гости от самото си начало. След само 12 минути игра резултатът вече беше 2:0 за "орлите" от Лондон и всичко беше ясно още в този момент. 

Още в 9-та минута Андрос Таунсенд, който направи феноменален мач, центрира от пряк свободен удар, Джонатан Уолтърс изпусна човека си и ритна топката в крака на Джеймс Томкинс от състава на домакините и резултатът беше открит - 1:0. 

Само три минути след това резултатът набъбна на 2:0 и интригата започна да се изпарява. След едно центриране от корнер Скот Дан беше на точното място и с глава почти от точката на дузпата буквално разстреля стража на гостите за 2:0. 

Последваха още интересни положения, като първото за Стоук дойде в 22-та минута. Тогава Вилфрид Бони се откъсна на изгодна позиция, но стреля встрани от вратата и статуквото се запази. В следващата атака пък Таунсънд не беше точен от пряк свободен удар и в крайна сметка повече попадения преди почивката не паднаха. 

След нея домакините продължиха да се забавляват на терена. Удар на Скот Дан беше избит от голлинията от Боян Къркич в 52-та минута, а в 64-та и Уилфрид Заха не беше точен след самостоятелен пробив. 

Но жалката игра в защита на Стоук нямаше как да не доведе до още попадения в мрежата на тима. И третото от тях дойде в 72-та минута. Тогава Джеймс МакАртър получи топката в наказателното поле, с един финт елиминира двама защитници и стреля. Топката се удари в гърба на Джеф Камерън и влезе в мрежата за 3:0. 

Палас обаче не се спря до тук. В 75-та минута Андрос Таунсънд направи самостоятелен пробив от близо 70 метра, финтира с пета защитник и с фалцов удар насочи топката в мрежата на Шей Гивън за четвърти път. 

До края остана време за почетен гол на "грънчарите", като негов автор беше Марко Арнаутович в третата минута на продължението, но той едва ли може да послужи за утешение на феновете на отбора. 

След този развой Стоук остава на дъното със само една точка в актива си, докато Палас вече има 7 и се катери нагоре в класирането след тежкия старт. 

В другия мач по това време в английския елит се изправиха един срещу друг Саутхемптън и Суонси. "Светците" взеха първия си успех от началото на сезона, като надделяха с 1:0. 

Автор на единственото попадение беше Чарли Остин в 65-та минута, с което беше сложена точката на негативната серия на отбора. Така домакините имат 5 точки, с една повече от "лебедите" в долната част на таблицата в Премиършип.