Тимът на Манчестър Юнайтед допусна нова загуба във Висшата лига, губейки като гост на Уотфорд с 1:3. В мач от петия кръг домакините имаха преимущество в целия двубой и успяха да спечелят срещу „червените дяволи“ за първи път от 30 години.

Това е трето поредно поражение за Жозе Моуриньо и компания във всички турнири и втора поредна загуба във Висшата лига. За самия Моуриньо пък серията от три поредни загуби е първа от 2002-а година насам.

Отборът на Уотфорд пък записа втора поредна победа след успеха над Уест Хем в предишния кръг на Висшата лига.

За домакините се разписаха Етиен Капу в 34-ата, Хуан Сунига в 83-ата и Трой Дийни в 90+5, а за Юнайтед за 1:1 в 62-ата минута точен бе Маркъс Рашфорд, за който това бе десети гол с екипа на Юнайтед.

Слаб мач за "червените дяволи" изигра капитанът на тима Уейн Рууни.

източник: Gulliver/GettyImages

Домакините бяха по-активният състав през целия мач и дори след изравняването, продължиха да търсят ново попадение. Мачът бе белязан и от тежък сблъсък между Антони Марсиал и Дарил Янмаат в 27-ата минута. Двамата сблъскаха главите си и известно време получаваха медицинска помощ, но продължиха игра. След няколко минути обаче стана ясно, че Марсиал не се чувства добре и не може са продължи.

В 38-ата минута футболистът на Манчестър Юнайтед бе заменен от Ашли Йънг, а в 51-ата и Янмаат бе сменен.

Уотфорт можеше да поведе още в 12-ата минута, но Одион Игало направи фрапантен пропуск, останал на празна врата след неразбирателство между Давид де Хеа и Крис Смолинг.

Малко по-късно, в 17-ата Трой Дийни не успя да се разпише след като Де Хеа спаси вратата си. Юнайтед имаше някои епизодични проблясъци, като в 21-ата Златан Ибрахимович внесе напрежение в защитата на съперника.

Пол Погба бе на път да изведе Манчестър Юнайтед напред в 31-ата минута. Погба отправи страхотен изстрел, но изпрати топката точно в гредата на съперника.

Уотфорд бе тимът, който успя да поведе в 34-ата минута на двубоя от 5-я кръг на Висшата лига. Етиен Капу получи от Дарил Янмаат и бе точен за 1:0, оползотворявайки преимуществото на домакините.

В самия край на полувремето Маркъс Рашфорд бе близо до изравняване, но не успя.

Все пак 18-годишният младок се разписа за 1:1 в 63-ата минута, само една след като Моуриньо пусна в игра Хуан Мата на мястото на Антонио Валенсия. Нападателят първоначално остана под топката в наказателното поле след подаване от Златан Ибрахимович, но впоследствие се пребори за топката и реализира. Ибрахимович пък имаше шанс да вкара за 2:1 за Юнайтаед в 79-ата минута след удар с глава, но пропусна.

Моментът за Уотфорд дойде в 83-ата минута. Хуан Сунига реализира за 2:1 за домакините. Сунига влезе като резерва в 82-ата минута, а секунди по-късно, в 83-ата бе точен след като получи от Роберто Перейра.

В добавеното време Трой Дийни оформи крайното 3:1 с попадение от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Сунига и така Манчестър Юнайтед удължи негативната си серия.