Скандалът, който коства главата на Сам Алърдайс като селекционер на Англия след само два месеца на поста, може да повлече още поне осем души след себе си. Всичките те са мениджъри в момента на отбори от Висшата лига, твърди вестник "Дейли Телеграф", чийто репортери под прикритие направиха разкритията. 

Алърдайс се улови на тяхната кукичка, че са близкоизточни инвеститори и им обяви, че може да направи така, че да бъдат заобиколени законите на ФА за собственост върху играчите от трета страна. За услугите си той поиска 400 хил. паунда. Скоро обаче на огъня на Големия Сам може да се пържат още осем водещи фигури в Премиършип. 

Според тазвечершните публикации на вестника, те са приели пари, за да "помогнат" по специфичен начин на осъществяването на трансфери. Един от замесените мениджъри вече е завел иск в съда, чрез който се надява на вестника да му бъде забранено да публикува името му в броя си от сряда сутринта. В онлайн версията все още не се съобщават конкретни имена. 

Изданието цитира италиански футболен импресарио, който е изтърпял 5-годишна забрана да се занимава с футбол заради участие в уредени мачове, според когото мениджърите били щастливи да участват в подобни сделки и да получават "дребни пари за кафе", както самите те се изразявали.