Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино определи като „фантастичен” мача срещу Манчестър Сити, завършил с победа 2:0 за неговия отбор.

Маурисио, отлични 3 точки. Това беше голям тест, а вашите играчи го издържаха с отличие.

Да, играха много добре. Много съм доволен от представянето. Много съм щастлив, изиграхме фантастичен мач, вълнуващ мач. Не само за нас, а за всички, които го гледаха.

Вие се нахвърлихте върху Ман С от първата минута с много агресия.

Мисля, че и двата отбора, показаха много качества. И двата опитват да играят с една философия. Сити е страхотен отбор, но ние днес изиграхме прекрасен мач и спечелихме.

Колко ви помогна ранния гол?

Във футбола винаги имаш нужда от късмет. Мисля, че започнахме мача много добре. Пресирахме много добре Манчестър Сити. В резултат на това вкарахме гол и след това мача стана наистина още по-вълнуващ.

Вашият отбор доминираше в мача. Очаквахте ли повече от съперника?

Те са страхотен отбор. За двата тима мачът бе труден. Но накрая ние заслужаваме победа, но Сити си остава основен претендент за титлата.

Вкарахте ранен гол и водехте с 2:0 до почивката, но отново не допуснахте попадение и имате само 3 допуснати гола. Това може би е също толкова важно.

Да, това е важно. Трябва да продължим да работим така. Но всичко е колективно. Футболът е колективен спорт. И в защита и в атака, работи целият тим.

Дали играчите се доказаха с начина, по-който играха, защото Манчестър Сити е отборът, който всеки иска да победи сега?

Още в мача с Монако реагирахме добре. Променихме нагласата си и заиграхме така, както можем на терена. Пак може да спечелиш или загубиш, но ако играеш със страст и желание това се вижда. Днес го показахме отново.

Такъв силен мач след дългото пътуване от Русия.

Да, пътувахме много от Русия. Но всичко е въпрос на нагласа и до желание. Ние имахме време да се настроим и да играем по начина, по който го направихме днес.