Пеп Гуардиола не е изненадан от добрата форма на Тотнъм през новия сезон. Испанският мениджър, който е начело на Манчестър Сити, се изказа ласкаво за своя колега от лондонския клуб - Маурисио Почетино. В неделя лидерът в английския шампионат Манчестър Сити гостува на Тотнъм, който заема втората позиция във Висшата лига.

"Играли сме един срещу друг като футболисти, а след това бяхме съперници и като треньори. Почетино е един от най-добрите мениджъри в Англия и в света. Почетино пренесе агресивния стил от Еспаньол в Тотнъм. Качеството на играчите в Тотнъм наистина е много добро. Той върши невероятна работа в отбора от Лондон. Футболистите му имат невероятни качества и са много агресивни. Деле Али, Кайл Уолкър и Хари Кейн са основни играчи и в националния отбор. Очаква ни много труден двубой, но ще опитаме да си свършим работата. Тотнъм винаги се опитва да играе по свой начин. Харесвам ги поради тази причина", заяви Гуардиола.

Еспаньол, под ръководството на Почетино, победи Барселона, воден от Гуардиола, на "Камп Ноу" с 2:1 през 2009 година. Това беше първата победа за Еспаньол в дербито на Каталуня през последните 27 години. Манчестър Сити има пълен актив от 18 точки на първото място във Висшата лига, докато Тотнъм е на втора позиция с четири точки по-малко. /БТА