Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола призова своите футболисти да не подценяват предстоящия мач срещу Бърнли от Висшата лига. Испанецът заяви, че съперникът ще настроен яростно след тежкото поражение от Уест Бромич, което инкасира в понеделник.

„Гражданите“ ще гостуват на „Търф Муур“, което е достатъчно основание да бъдат с повишение внимание, но Пеп е ясен в изискването си за сериозно отношение. „Гледал съм мачове на Бърнли и съм наистина впечатлен. Мачът е възможно най-тежкият спрямо нашето възстановяване – в събота, от 14,30 часа (българско време – б.р.). Това си е дерби“, коментира Гуардиола.

„Не бива да забравяме, че те победиха Ливърпул у дома, а срещу Арсенал загубиха след гол в 93-ата минута. На „Олд Трафорд“ срещу Манчестър Юнайтед пък постигнаха равенство.“

„Това, което го правят, го правят много добре. Наистина съм впечатлен от качеството и духът им. Разбира се, те паднаха с 0:4 от Уест Бромич, но мога да си представя какво се случва с отбор, който губи с такъв резултат. Техните внимание и фокус ще са по-високи от обичайните.“

„Предпочитам да играя срещу отбори, които печелят доста от мачовете си. Те не спечелиха последния си двубой. Затова сега, в този момент те са готови и подготвени. По отношение на интензивност мисля, че ще се представят по-силно. Техните крака са по-бързи и по-малко уморени от нашите“, добави Пеп.