Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че не се страхува от това кой може да се падне на „гражданите“ като съперник за осминафиналите в Шампионската лига.

Пеп изрази задоволството си от факта, че Манчестър Сити няма да може да се падне с Байерн Мюнхен.

„Няма от какво да се страхуваме от жребия за осминафиналите на Шампионската лига. Наясно сме, че в Европа всеки един отбор, срещу който играем може да ни създаде проблеми“, коментира Гуардиола.

„Нашата цел е постоянно да подобряваме представянето си. Ние трябва да се подобряваме в Европа и вярвам, че ще успеем. Щастлив съм, че успяхме да се класираме за следващата фаза на Шампионската лига. В следващата фаза всички отбори са много трудни съперници. Отборът, който ще се изправи срещу Байерн Мюнхен трябва да се притеснява, защото ще страда. Аз съм доволен, че ние няма да се изправим срещу тях“, добави Пеп.

„Преди години осминафиналите бяха далеч по-лесна фаза. Сега всички отбори са толкова силни. Ще трябва да изчакаме жребия и да видим какво ще ни се падне“, продължи мениджърът на Манчестър Сити.

"Класирахме се напред и това е най-важното. Голямо браво на всички футболисти за цялостното представяне досега. В момента имаме в джоба си класиране до февруари, така че сега може да съсредоточим представянето си само в една посока-Висшата лига",каза още Пеп Гуардиола.