Вратарят на Челси Тибо Куртоа смята, че клубът е действал напълно разумно с решението си да уволни бившия мениджър Жозе Моуриньо.

Специалния бе освободен от поста си през декември заради отчайващия старт на „сините“ в първенството при защитата на шампионската им титла на Англия. Реално лондончани бяха нагазили дълбоко в битката за оцеляване, което дойде в повече на собственика Роман Абрамович.

Впоследствие руският милиардер заложи на Гуус Хидинк, който ще води тима до края на сезона.

„Трудно е да обясним защо нашият сезон беше толкова лош. Може би това беше резултат от нашата предсезонна подготовка, която беше много кратка“, коментира Куртоа. „Подновихме тренировки на 16 юли, а 6 дни по-късно вече трябваше да играем срещу Ню Йорк Ред Булс.“

„Не бяхме в добра физическа форма. После загубихме от Арсенал в двубоя за Къмюнити Шийлд и това се отрази в слаб старт на първенството. Оттам нататък всичко тръгна надолу.“

„На този етап се нуждаехме от мениджърска промяна – нямам никакво съмнение. Направихме прекалено много равни мачове, а и допуснахме много лековати голове. За някои от тях и аз имам своята вина“, каза Куртоа.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS