Отритнатият от първия отбор на Евертън нападател Умар Ниясе се оплака от отношението на ръководството към него. Той беше пратен в младежкия отбор на "карамелите", след като мениджърът Роналд Куман му обяви открито, че няма да разчита повече на услугите му. 

Но това не е единствената причина сенегалецът да се оплаква от дискриминация спрямо него от шефовете на мърсисайдци. Той се чувства тъжен, че от клуба са му отнели дори шкафчето в съблекалнята. 

"В този отбор дори юношите си имат шкафчета, но не и аз. Тренирам и играя с младежкия състав, те си слагат нещата в собствените шкафчета, но аз нямам къде да го направя. Затова, преди тренировка, оставям всичко свое в колата и се преобличам после там."

"Тъжно е, много е тъжно! И за да съм честен, не мисля, че заслужавам такова отношение. Единствено ми остава да съм с наведена глава и да се боря срещу тази несправедливост. Няма да правя драми от това, силно вярвам, че е просто една фаза", сподели Ниясе. 

Сенегалецът дойде тази зима от Локомотив Москва за 13.5 млн. паунда. Той обаче не успя да се докаже на "Гудисън парк" и изигра само 7 мача, без да отбележи гол. Затова и беше отстранен от Куман.