Интересна ситуация може да се оформи около звездата на Евертън Ромелу Лукаку. Очаква се той да преподпише договора си с "карамелите" в близките дни, но това в никакъв случай не означава, че ще остане в отбора до изтичането му. 

В момента белгиецът има контракт с мърсисайдци до 2019 г., като се очаква след преподписването да бъде обвързан с клуба до 2022 г. Но според мениджъра Роналд Куман, това не означава, че нападателят ще остане на "Гудисън парк" дотогава. 

"Футболът в днешно време е и бизнес. Това, че се подписва някакъв договор с клуба, в никакъв случай не значи, че ще бъде изпълнен до края. Ясно е, че във футбола няма как да знаеш какво ще се случи днес или след година."

"За мен обаче е по-важен знакът с преподписването. Това означава, че на Ромелу му се играе в този отбор и колкото и време да остане при нас, ще се раздава докрай, което е важното в случая", сподели Лукаку. 

След като преподпише с Евертън, белгиецът ще получава по 100 хил. паунда седмично, като така ще стане първият играч на "карамелите", който някога е получавал подобно възнаграждение.