Мениджърът на Евертън Роман Куман направи интересно изказване по отношение на своя звезден нападател Ромелу Лукаку. Според холандския специалист острието ще реализира пълния си потенциал само ако напусне мърсисайдския клуб.

Белгийският национал е постоянен обект на интерес от доста грандове през последните 2 години, като през лятото Куман трябваше да го убеждава да оттегли молбата си за трансфер. Въпреки това треньорът е на мнение, че един по-голям клуб ще е перфектното място за развитието на Лукаку. „Аз му вдъхнах увереност, а и той сам разбра, че е добре за развитието му да изиграе още една година в Евертън. Винаги сме имали добра комуникация помежду си“, обясни Куман.

„Никой не знае какво ще се случи след този сезон. Ако Ромелу пожелае да играе за Евертън до края на кариерата си, ще знам, че е загърбил нещо. Неговият потенциал е по-голям и той заслужава да играе в по-престижен клуб от Евертън“, добави наставникът.

Дотук през сезона белгиецът е вкарал 7 от 15-те гола на Евертън във Висшата лига, а това даде повод на Куман да го сравни с Патрик Клуйверт. „Клуйверт също беше нападател, който проби на сцената много млад и имаше фантастична кариера. Накрая той се озова в Барселона, а същото може да се случи и с Лукаку. Той има потенциала на велик нападател, а е само на 23 години. Мисля, че Ромелу е завършен футболист. Може да задържа топката и да печели въздушните сблъсъци, защото е висок и физически здрав. С него отпред можете да играете директно с дълги топки“, добави Куман.