Плеймейкърът на Тотнъм Кристиан Ериксен сюрпризира неприятно клубното ръководството, като отказа да преподпише своя договор. Макар че датчанинът не желае да си тръгва от „Уайт Харт Лейн“, той е останал неудволетворен от условията, предложени му от шефовете.

През последните три сезона датският национал се утвърди като може би най-важната фигура в редиците на „шпорите“, като вкара 30 гола общо във всичките кампании и даде още един куп асистенции. Неговият контракт изтича през лятото на 2018 година, но Тотнъм желае обвързване за по-дълъг период.

В момента 24-годишният техничар прибира по 30 хиляди паунда на седмица, а за сравнение заплатата на другият витален за клуба играч – Хари Кейн – възлиза на 50 хиляди английски лири.

Затова не е чудно, че футболистът желае да получава по-солидно възнаграждение. Макар и да минава за една от звездите на Висшата лига, Ериксен е доста далеч от лидерите по заплати във Висшата лига и възнагражденията на асове като Уейн Рууни, Серхио Агуеро, Еден Азар и доста други.