Легендата на датския футбол Браян Лаудруп направи сериозен комплимент на своя сънародник Кристиан Ериксен. Според европейския шампион от 1992 плеймейкърът на Тотнъм има всички качества, за да бъде водещ състезател не къде да е, а в клубния шампион на Стария континент Барселона.

24-годишният техничар се оформи като ключов играч за „шпорите“ още с идването си през 2013 година. Тогава лондончани платиха 11,5 милиона паунда на Аякс за него, а в момента със сигурност цената му е в пъти по-висока.

През януари стана ясно, че ръководството на Тотнъм е стартирало преговори по подновяване контракта на Ериксен, чието споразумение изтича през лятото на 2018 година. „Със своите 24 години Кристиан има чудесна кариера пред себе си и е много интересен играч за отбор като Барселона. Той е типът футболист, който би им паснал“, коментира Браян Лаудруп.

„Дали за следващия сезон или пък по-късно, той ще бъде идеален за тях, защото ще се развие още повече. Сигурен съм, че му предстоят големи неща. Кристиан има чудесна визия за играта и талант да бележи голове. Може би не е най-бързият играч, но мисли на скорост и това го отличава. Ясно е, че Ериксен вече е много важен за Тотнъм и Висшата лига на Англия, но Испания е мястото, където може да постигне още по-интригуващи резултати. Той разполага с нужната техника и има всички шансове да печели трофеи“, добави Лаудруп.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS