Манчестър Сити е безспорният номер едно от началото на сезона в Англия. С идването на новия мениджър Хосеп Гуардиола "гражданите" показват уверена и красива игра и логично са на първото място в класирането, а досега са записали само победи в петте си мача от началото на сезона в Премиършип. 

И сега идва големият тест за "небесносините". Превърналият се в истинско страшилище за грандовете в последните сезони тим на Тотнъм ги посреща на своя "Уайт харт лейн" с амбицията да спре 100-процентовата серия на противника си и да покаже, че представянето му от миналия сезон не е просто фойерверк, а тенденция. 

Формата на двата тима подсказва, че в Лондон днес следобед ще е изключително интересно. "Гражданите" са леко разколебани, защото загубиха първи точки за сезона през седмицата, макар и в Шампионската лига, където направиха 3:3 със Селтик в Шотландия. Но там всичко може да се навакса, а важното за Гуардиола и компания е серията да продължи в Премиършип. 

Испанският мениджър няма да може да разчита на доста фигури от състава си. С контузии са Венсан Компани, Кевин де Брюин и Фабиан Делф, а последния си мач от наказанието ще изтърпи Нолито. Изваден от състава е Яя Туре. Така че на Гуардиола му се очертават доста главоболия около окомплектоването на състава. 

В същото време, единственият трайно контузен в състава на "шпорите" е Хари Кейн, който няма да играе този месец. Но с леки болежки са цели четирима играчи и не е сигурно участието им в този мач. Това са Дани Роуз, Ерик Дайър, Муса Дембеле и Муса Сисоко. Лекарите ще преценят в самото навечерие на битката дали ще са на линия за нея. 

С каквито и състави обаче да излязат и двата отбора, зрелището на "Уайт харт лейн" е гарантирано. То е с начален час 16:15 и ще бъде излъчено директно в ефира на DIEMA SPORT, а ще можете да го гледате и онлайн на нашата платформа GONG PLAY