Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола се радва на мечтан старт с десет поредни победи във всички турнири, но след последната от тях над Суонси във Висшата лига му се струпаха сериозни главоболия. Той научи от лекарския щаб на тима, че няма да може да ползва дълго звездата си Кевин де Брюин. 

Белгиецът се свлече на терена по-малко от десет минути преди края на битката с "лебедите" и се наложи да излезе. Надеждите бяха да не се касае за нещо сериозно, но всъщност той има проблеми с коляното и няма да може да играе в следващия поне един месец. 

Новината разкри личният приятел на белгийския футболист Кристоф Терюр, който е и един от водещите журналисти в страната. Проблемите всъщност са в подколянното му сухожилие и категорично ще трябва да почива минимум четири седмици, а може би дори и малко повече. 

Де Брюин е може би най-добрият играч на Сити от началото на сезона, като има два гола и четири асистенции в мачовете, в които е участвал. Миналия сезон той имаше проблеми с коляното и пропусна два месеца заради подобна травма.