Бившият наставник на Тотнъм Хари Реднап не одобрява политиката на Арсен Венгер в Арсенал и по-специално ротацията между Оливие Жиру и Тио Уолкът на върха на атаката.

Английският специалист използва рубриката си във вестник „Лондон Ивнинг Стандард“, за да изрази несъгласието относно честата промяна при основните остриета на „топчиите“.

„Арсен Венгер говореше за ротациите на Оливие Жиру и Тио Уолкът в атака, но това поражда проблем за Арсенал: какъв е стилът ти на игра?“, написа Реднап.

„Единият играч е голямо момче, което живее заради центриранията и е силен във въздуха, докато другият набляга на бързината и пробивите зад гърба на отбраната. Всяка седмица те ще трябва да действат по различен начин и това единствено ще разстрои механизмите в отбора.“

„Трудно е, защото не сменяш Жиру с някого като Грациано Пеле от Саутхемптън – и двата обичат да задържат топката отпред и да включват другите футболисти в атаката. Уолкът и Жиру са пълна противоположност един на друг. Това има и своите позитиви, понеже всеки предлага различна заплаха за противника, но другите играчи около тях ще се мъчат да намерят път на постоянство.“

„Аз лично бих пускал Тио като дясно крило. Бих му намерил място на терена, защото неговата скорост е нещото, което най-много стряска опонентите“, добави Реднап.