С гол в заключителните минути на мача Уест Бромич прекъсна негативната си серия във Висшата лига, като победи с 1:0 у дома Нюкасъл в среща от 19-ия кръг на Висшата лига. В последния си официален мач за 2015 година момчетата на Тони Пюлис сложиха край на петте си поредни двубоя без успех. „Дроздовете“ имаха преимущество в големи период от срещата, докато гостите за пореден път не можаха да се възползват от своите шансове и в крайна сметка платиха цената за това.

Домакините влязоха много надъхано в мача и още в 3-ата минута Фабрицио Колочини трябваше да чисти от голлинията. В наказателното поле на „свраките“ настана огромно меле, при което Виктор Аничебе се добра до топката и шутира покрай Карл Дарлоу, а точно пред голлинията капитанът на гостите изчисти далеч напред.

В 10-ата минута Аничебе отново беше близо до попадението, като този път нанесе шут от двадесетина метра към горния ляв ъгъл, а Дарлоу с хубав плонж изби.

Впоследствие до почивката и двата тима направиха по една принудителна смяна – Крейг Гарднър влезе в игра за „дроздовете“ вместо Йонас Олсон, докато Шейк Тиоте замени Върнън Анита при Нюкасъл.

След паузата „свраките“ определено показаха малко по-добро лице, поне в началните минути. В 55-ата Нюкасъл направи два нечувани пропуски в рамките на по-малко от секунда. Първо Пол Дъмет засече с глава центриране от корнер и нацели напречната греда. Колочини беше на мястото да направи добавка, но ударът му нацели левия стълб.

В 76-ата минута Уест Бром на свой ред тресна рамката на вратата. Аничебе скочи най-високо при центриране от ъглод удар и успя да елиминира Дарлоу, но изстрелът му отскочи от напречната греда.

Все пак в 79-ата минута „дроздовете“ откриха. Клаудио Якоб изпрати наглед балонна топката пред вратарското поле, където Дарън Флетчър беше оставен абсолютно непокрит да стреля отблизо и с глава опитният халф не остави особени шансове за вратаря.

Три минути по-късно Аничебе можеше да реши всичко с шут от точката на дузпата, но Дарлоу предотврати гола. В 87-ата отново стражът на Нюкасъл се намеси страхотно, като отрази мощен шут на Бераино от дистанция.

Така с 23 точки Уест Бром заема 13-ата позиция, докато Нюкасъл прекъсна позитивната си серия и със 17 пункта е първи под чертата.

Висша лига, 19-и кръг, резултати от ранните мачове:

Кристъл Палас – Суонси 0:0

Евертън – Стоук Сити 3:4

Норич – Астън Вила 2:0

Уотфорд – Тотнъм 1:2

Уест Бромич – Нюкасъл 1:0

от 19,30 часа:

Арсенал – Борнемут

Манчестър Юнайтед – Челси

Уест Хем – Саутхемптън