Отборът на Тотнъм победи Уотфорд като гост с 2:1 в мач от 19-я кръг на Висшата лига и спря серията на домакините от пет поредни двубоя без поражение в Англия. С успеха Тотнъм излезе на трето място във временното класиране с 35 точки, като това бе трети пореден успех за състава, след победите над Саутхемптън и Норич.

Тотнъм събра колкото Манчестър Сити, който обаче е с мач по-малко и е на една точка от втория Арсенал, който обаче също не е изиграл двубоя си от 19-я кръг.

Съставът на Уотфорд пък остава с 29 точки на седмата позиция във временното класиране.

Двата тима изиграха много здрав мач изпълнен с единоборства и интересни ситуации. Домакините приключиха двубоя с човек по-малко след червения картон на Нейтън Аке в 63-ата минута.

Тимът на Уотфорд първи създаде опасност пред вратата на съперника, като в 15-ата минута Одион Игало опита да намери свободен съотборник в наказателното поле, но защитник на гостите се намеси навреме. Само две минути по-късно, в 17-ата Ерик Ламела изведе Тотнъм напред, възползвайки се от грешка в отбрана за Уотфорд.

Домакините успяха да изравнят едва в края на полувремето, като в 41-ата минута Одион Игало засече пас на Трой Дийни и направи резултата 1:1.

След почивката Хари Кейн на два пъти изправяше защитата на Уотфорд на нокти, като в 49-ата пусна хубав пас към наказателното поле, но той бе пресечен, а в 55-ата негов удар бе блокиран.

След грубо влизане в краката на съперник Нейтън Аке остави домакините с човек по-малко, а минута преди края на редовното време Бен Уотсън бе на косъм от попадение.

Топката обаче не премина с целия си обем голлинията и така резултатът се запази 1:1, но само за секунди, тъй като в тази 89-ата минута Кийрън Трипиър намери отлично Хюн-Мин Сон, който с точен удар донесе победата на Тотнъм с 2:1.