Пол Погба ще е играч на Манчестър Юнайтед в най-скоро време и никой няма съмнения за това. Трансферът му обаче вече започва да придобива умопомрачителни размери. Очаква се като цяло петгодишният му договор с "червените дяволи" да е на стойност от 216 млн. паунда. Или близо четвърт милиард евро. 

В тази сума влизат трите големи параметъра по сделката - трансферната сума, която ще получи Ювентус, заплатата на самия играч в рамките на целия контракт, както и комисионата на агента му Мино Райола. По отделно те са - 92 млн. паунда за "старата госпожа", 104 млн. паунда за самия играч за петте години на "Олд Трафорд", както и 20 млн. паунда за Райола. 

Когато всичко това стане официално, тази сделка ще е най-скъпата въобще в цялата история на футбола. Досега за нито един футболист не са плащани толкова много пари като трансферна сума и за заплати. Според разбивката по месеци, възнаграждението на халфа ще е 1.75 млн. паунда, което го прави автоматично и най-скъпоплатеният играч в света. 

Все още няма индикации кога точно ще приключи сагата, но се очаква да е съвсем скоро. Дори тя да стане факт до края на седмицата, "червените дяволи" няма да могат да го ползват за старта на новия сезон.