Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер призна, че все още търси централен защитник на трансферния пазар, но се зарече, че няма да плаща безумни суми. Френският наставник използва случая, за да коментира и задаващия се трансфер на Пол Погба от Ювентус в Манчестър Юнайтед за 100 милиона паунда.

„Подобна сума е пълна лудост, ако не може да си позволиш да я платиш. Ако си в състояние да го сториш, значи може и да я оправдаеш“, коментира Венгер.

„В сравнение с обикновения живот, тази сума е пълна лудост. Това е сигурно. Живеем в свят, в който всяка дейност, развиваща се на глобално ниво, носи много пари. Футболът се превърна в надпревара в цял свят и точно затова клубовете могат да финансират подобни сделки. Дали играчът може да ти възстанови тази инвестиция? Никой не е в състояние да изчисли.“

„Откакто съм в този спорт, винаги съм си мислел, че рекордът за трансфер не може да стане по-висок, но всеки път бъркам. Може би след няколко години вече ще има суми от порядъка на 200 или 300 милиона, кой знае“, добави Венгер.