Подготовката на Ботев Враца преди първото домакинство във Втора лига върви по план. Под въпрос за мача с Банско са контузените Милен Василев и Тодор Гочев. Наказан е Димитър Петков. Поради ангажимент в Елитната група до 19 години от състава ще липсват Виктор Василев и Андриан Краев. Пълноценно вече се готви с отбора защитникът Любо Илиев.

Въпреки поражението в Несебър врачани са уверени, че ще запишат първа победа в шампионата. Според старши треньора Бойко Величков, мачът ще бъде труден, защото Банско са добър и традиционно неудобен на Ботев противник. От своите игрчи той очаква същото себераздаване, както и в Несебър.

От ръководството на клуба обявиха цените на билетите за мача с Банско на 15 август. Всички пропуски ще струват по 3 лв. Цените на билетите ще се определят преди всеки мач според съперника и най-вече представянето на отбора. В същото време върви продажба на сезонни карти - 12 лв. за пенсионери и ученици, 35 лв. без запазено място в сектор А и 50 лв. със запазено място в ложата. Те се предлагат на стадион Христо Ботев, а в понеделник на касите и на специален щанд в центъра на Враца.