Една от звездите на Арсенал, която се очакваше да се завърне след контузия в мача с Лудогорец, няма да участва в тази битка в сряда. Става въпрос за уелския национал Аарън Рамзи. 

Той получи травма в подколянното сухожилие в първия мач на "артилеристите" през този сезон срещу Ливърпул. От тогава така и не се е появявал на терена, като надеждите бяха да играе на "Емирейтс" срещу родния първенец, за да трупа игрова практика. 

Въпреки че е напълно излекуван, мениджърът Арсен Венгер не иска да рискува излишно здравословното му състояние и се опасява, че може да се стигне до подновяване на проблема, ако Рамзи влезе на терена по-рано. Затова и ще почива. 

"Много съм разочарован, че още не мога да ползвам Аарън, защото вече той тренира на пълни обороти. Но здравето му е най-важно и затова няма да поемам излишни рискове. Трябва да се отбележи, че по време на възстановяването му имаше някои дребни усложнения, затова трябва много да внимаваме", сподели Венгер. 

В Англия дори предполагат, че завръщането на уелския национал може да се отложи за края на месеца и да не се избързва дори и в предстоящите битки в Премиършип. Всичко зависи от последната дума на лекарите.