Арсенал се изравни по точки на върха с Манчестър Сити, но не успя да го изпревари заради головата разлика. Това се случи след трудната победа на "артилеристите" над Суонси с 3:2 на "Емирейтс". 

Този мач можеше да се развие по съвсем различен начин, след като Тио Уолкът наниза два бързи гола за 2:0, но Гилфи Сигурдсон намали. После Месут Йозил отбеляза за 3:1, но Борха Бастон намали, а малко след това Гранит Джака беше изгонен. И въпреки натиска до края, "лебедите" не можаха да стигнат до равенството. 

Битката започна страхотно за "топчиите", тъй като още в средата на първата част можеха да убият интригата заради безумни грешки в защитата на гостите. Първо в 26-та минута Тио Уолкът стреля от 2 метра в празната врата след грешка в отбраната на противника. 

Само седем минути след това преднината на Арсенал се затвърди след още една грешка на Суонси. И пак Уолкът беше на точното място, след като дори беше оставен непокрит и без проблем направи 2:0. 

Точно преди почивката обаче "лебедите" се върнаха в мача. Гилфи Сигурдсон получи топката пред наказателното поле и изстреля истински снаряд, който не остави шансове на Петър Чех за реакция и топката се оплете в мрежата му за 1:2. 

При този резултат приключи първата част, а малко след това преднината на домакините стана отново два гола. В 57-та минута Алексис Санчес беше изведен зад защитата и той с мощен шут прониза стража за 3:1. 

Но тепърва предстояха драматичните минути. В 66-та минута Борха Бастон намали на 2:3, а само четири след това Гранит Джака си изкара глупав червен картон и остави отбора си с човек по-малко до края. 

В последните секунди Лерой Фер изпусна невероятен шанс и Петър Чех спаси. В края вече Уолкът и Ектор Бейерин не успяха да се разпишат и да приключат интригата и в крайна сметка Арсенал се добра до успеха и се изкачи в подножието на върха с равен актив от по 19 точки с Манчестър Сити. 

Резултатите от мачовете в Англия в съботния следобед: 

Челси - Лестър 3:0

Арсенал - Суонси 3:2

Борнемут - Хъл Сити 6:1

Манчестър Сити - Евертън 1:1

Стоук Сити - Съндърланд 2:0

Уест Бромич - Тотнъм 1:1