Водещата българска гейминг компания WINBET ще бъде официален партньор на ВК „Нефтохимик 2010“ през следващите три години, съобщиха на официално събитие в Бургас кметът на града Димитър Николов, представители на компанията и на ръководството на петкратните шампиони на България по волейбол.

Съгласно споразумението между компанията и клуба, логото на Winbet ще бъде на фланелките на играчите на ВК „Нефтохимик 2010“ по време на всички техни мачове от националното първенство, турнира за Купата на България и срещите от европейските клубни турнири, както и в залата на отбора. Споразумението също така предвижда специални бонуси за клуба, в зависимост от представянето на отбора в различните състезания. Играчите на ВК „Нефтохимик 2010“ ще участват в промоционални активности на компанията, като са предвидени и специални промоции за публиката на домакинските мачове на отбора.

„Волейболът е знаков спорт за Бургас, а успехите на „Нефтохимик 2010“ носят много радост на местната публика. В това неспокойно време финансовата стабилност ще даде перспектива за изпълнение на дългосрочните планове на клуба. Затова подкрепата на WINBET е ценна и важна. Вярвам, че скоро ще станем свидетели на нови успехи на бургаския волейбол не само на местно, а и на международно ниво“, заяви кметът на община Бургас Димитър Николов по време на събитието.
„Подкрепата за българския спорт е основна част от философията зад марката WINBET и за нас е чест да бъдем партньори на най-успешния и най-прогресиращия волейболен клуб в България през последните години – Нефтохимик. Сигурна съм, че днес поставяме началото на дългосрочно партньорство, което ще помогне както за развитието на клуба, така и за развитието на волейбола и на спорта в Бургас като цяло“, коментира маркетинг мениджърът на WINBET Десислава Колева -  Иванова.

„За нас като водещ клуб във волейбола е въпрос на чест да си партнираме  с водещата българска гейминг компания WINBET. Големите цели на отбора са още успехи в България и, разбира се, да направим пробив в Европа като партньорството с WINBET е от съществено значение за постигането на тези цели. То ще бъде от полза не само за клуба, но за волейбола и за спорт в Бургас като цяло“, сподели по време на събитието Огнян Томов, президент на ВК „Нефтохимик 2010“.