Полският национален отбор продължава да се бори със зъби и нокти за продължаване в последната групова фаза на Световното първенство, на което страната е домакин. "Дружина полска" изхвърли Италия от турнира след успех с 3:1 (19:25, 25:18, 25:20, 26:24). 

Благодарение на трите точки от този тежък двубой, домакините са на второ място в изключително завързаната група Е и имат 12 точки в актива си. Пред тях е само изненадата Франция с 13. 

Изключителен мач за поляците направиха трите им големи звезди - Мариуш Влазли, Михал Кубяк и Марчин Можджонек. Първият отчая италианците в атака и заби невероятните 25 точки. Вторият се отчете с 12, но процентът му на успешни нападения надхвърли 60. 

Можджонек пък беше истинска стена пред атаките на "адзурите" и на четири пъти ги спря с блокада. Михал Винярски пък добави още 9 точки, за да бъде пълна картината за успеха на домакините в този мач. 

За италианците Лука Ветори и Филипо Ланца направиха силен мач. Те завършиха съответно с по 18 и 12 точки, но това не се оказа достатъчно за успех. Всъщност играта на отбора вървеше добре предимно в първата част. 

Тогава вървеше и блокадата на италианците, които изглеждаше, че този път ще вземат победата, защото и атаките им бяха добри, а на посрещане почти не грешаха. Затова логично взеха частта с 25:19. 

Но последва обратът на поляците, които взеха убедително следващите две части, а развръзката остана за четвъртата. В нея резултатът вървеше точка за точка и италианците дори поведоха с 24:23 и имаха сетбол, за да доведат нещата до тайбрек. Тогава обаче вездесъщият Влазли се развихри и затвори мача в полза на Полша след 26:24.