Домакинът на Световното първенство по волейбол Полша претърпя първо поражение от началото на надпреварата. В мач от група E, домакините отстъпиха с 1:3 гейма на САЩ. Двата тима предложиха изключително оспорвана игра в един от най-интересните мачове до този момент от турнира.

След множество обрати и напечени моменти тимът на САЩ успя да стигне до успех в първия гейм с 29:27. Резултатът вървеше точка за точка още от самото начало, но в крайна сметка американските волейболисти показаха по-здрави нерви и спечелиха частта.

Вторият гейм отново бе за САЩ, чийто тим поведе с 2:0 след 25:22. В третата част домакините се върнаха в мача, печелейки гейма 27:25. В последната част американците отново надделяха, за да извоюват крайния успех. В четвъртия гейм резултатът бе 25:23.

Във временното класира не група E, лидер е тимът на Франция с актив от 10 точки. Втори следва тимът над домакините от Полша с точка по-малко. Със същия актив от девет точки, трети е съставът на Сърбия, а четвърти се нарежда изненадата Иран, който срази с 3:0 гейма аутсайдера Австралия.