Капитанът на националния отбор по волейбол Цветан Соколов призна, че националите трябва да променят всичко от мача с Полша на световното първенство, ако искат да се справят добре във втория си двубой със САЩ. България тръгна с 0:3 от домакините в Катовице в мач, в който тимът бе напълно надигран.
 
"Полша просто "ни уби" със сервис, това се получи. Те рискуваха изключително много, получаваше им се абсолютно всичко, което трябваше да им се получи. Това е отбор, който прави страхотно подреден блок и когато ти изкара посрещането извън 3-ия метър, става всичко много лесно за тях.
 
Не мисля, че се стъписахме в първия гейм. Просто в началото не трябваше да мислим неща като "ей, това е отборът на Полша, какво ще правим срещу тях?", а трябваше просто да си изиграем нашата игра, да се радваме и да се раздадем на макс. Това нещо не се получи, но да се надяваме да се получи в следващия мач и да бъде по-различно. Бих казал, че трябва да променим почти всичко за мача със САЩ. Трябва да излезем по доста по-различен начин“, коментира Соколов.