Старши треньорът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов коментира за Нова телевизия победата над Египет, макар и дошла след тайбрек.

Той обясни, че в тази формация отборът ни е играл много малко, но това се прави най-вече с оглед на предстоящата ни среща с Русия.

"Това е мое решение, искам да не се натрупват три мача подред на тези, които мисля да играят утре с Русия. Тези, които ще играят утре, имаха по-малко игрово време днес," заяви Константинов.

"По-важно бе да се победи, този резулатат не го носим в следващата фаза. Но победата винаги е победа. На нас ни трябва победа срещу Русия, за да променим това, което изпуснахме срещу Канада. Ще гоним максимума, или поне да вземем точки."

"И на мен ми се иска да бием по-чисто, и да играем по-спокойно, но не ни се получава. Надявам се, срещу един по-силен противник, да се отърсим от напрежението, което носим. Има определено напрежение, срещу средните отбори не ни се получава, дори когато водим с 2-0. Утре нямаме какво да губим, само Русия може да загуби. За първи път ние няма да сме фаворит, и се надявам това да ни разтовари."

"Тежи ни миналото. Но за да го прескочим и да си повярваме, е нужен един различен мач, един по-голям мач, със сериозен съперник. Русия не може да се каже, че се бие лесно, и всеки ден. Но при всички положения няма да ни тежи нищо, и това може да ни даде спокойствие. Неспокойствието е това, което ни пречи," завърши Константинов.