Теодор Салпаров бе очевидно притеснен и леко раздразнен от мача срещу Египет, въпреки победата с 3:2 гейма на Световното първенство по волейбол.

Либерото на националния тим заяви за Нова тв след края на срещата: "Каквото и да кажа... Нямам думи просто. Не мога да си обясня на какво се дължи - на страх, на психика, на какво... Имаме страхотни спадове в мачовете на Световното. Трябва да анализираме нещата и да видим какво можем да променим."

"По този начин не можем да продължаваме. Отиваме в следващата фаза, където отбори като Финландия, Германия, Куба, Бразилия, не прощават такива грешки, ще ни накажат, при това много лошо," обясни Салпаров. "Хубавото е, че успяхме да победим, защото срещу канадците рухнахме, и изглеждахме трагични в петия гейм. Победата си е победа."

Как си обяснява той играта и спадовете в нея?"Аз нямам обяснение. Вътре в игрището може би не се вижда всичко. Може би ако гледам мача на запис, мога да видя повече. Според мен е психологически проблемът. Най-вече във фаза атака. В идеални ситуации, не можем да отиграем. Правят ни серии, и на посрещане, и в атака, трябва веднага да се превъртат хубавите сервиси, а не да чакаме. С тези хора, с които разполагаме, трябва да сме категорични в края."