Изненадващо или не, но Франция продължава да е лидер в Група Е на Световното по волейбол, която беше определена от специалистите като "Групата на смъртта". Освен "петлите", в нея са фаворити за отличието като Полша, Сърбия, САЩ, отпадналите италианци и страхотно представящият се тим на Иран. 

Французите обаче победиха единствения отбор без актив до момента в нея Австралия. Успехът за европейския тим дойде с 3:1, а третият гейм беше истинско украшение на двубоя, но беше спечелен от "кенгурата" с 32:30. 

Иначе с изключение на него, "петлите" диктуваха нещата в мача. Те взеха първата част, въпреки че сами си я направиха трудна в края. Те водеха комфортно с 22:16, но допуснаха лек спад и това беше използвано от австралийците поне да намалят аванса им, но това не беше достатъчно - 25:22 за Франция и 1:0. 

Във втората част подобни спадове нямаше и французите с лекота поведоха с 2:0 след 25:18. Тогава дойде и третата драматична част, която показа, че "кенгурата" няма да се предадат без бой. След няколко пропуснати шанса, те я взеха с ас и след 32:30 намалиха на 1:2. 

Но това беше всичко положително за тях, защото на терена в последния гейм имаше само един отбор. Франция поведе лесно до 18:9, след това пак последва леко отпускане за 21:16, но до края повече подаръци нямаше и след 25:17 "петлите" се поздравиха с успех с 3:1 и три точки. 

Така вече имат 13 и са на върха на изключително заплетената група. Нищо в нея обаче не е решено и последните два кръга от тази групова фаза ще са жестока битка между поне пет отбора за три места. Аржентина, Италия и Австралия вече са аут от борбата.