Вдъхновен от първата си победа мъжкият национален отбор по волейбол на България се изправя пред родна публика срещу нови три съперника през този уикенд в Лигата на нациите. В петък вечер тимът ни се изправя срещу Австралия, в събота срещу САЩ, а в неделя – срещу Бразилия. И трите срещи са от 20:00 часа на съответния ден и ще бъдат излъчени пряко по MAX Sport 3.

Възпитаниците на Николай Желязков записаха първата си победа в тазгодишното издание на най-комерсиалния волейболен турнир именно през тази седмица в първия от серията мачове, на които България е домакин в София. „Лъвовете“ спечелиха категорична победа с 3:0 срещу Иран. Така, преди мачовете в петък, България заема 14-о място с 1 победа и 4 загуби.

Още днес тимът ни излиза за втори пореден успех и задачата изглежда напълно реалистична, тъй като съперник ще е Австралия. До момента те са единственият отбор без победа и заемат последната 16-а позиция във временното класиране на надпреварата.

В събота от 20:00 ч. следва двубоят срещу САЩ. Към момента американците са сред отборите, които се представят най-добре в Лигата на нациите и заемат 3-то място в класирането с 5 победи и само 1 загуба. Първата загуба на САЩ обаче дойде изненадващо в четвъртък в „Арена Армеец“ и то с 0:3 от тима на Иран, който преди това бе категорично надигран от българския състав.

Последният мач за България пред родна публика тази седмица е в неделя от 20:00 ч. срещу миналогодишния победител в Лигата на нациите Бразилия. Селесао обаче се представя колебливо от началото на надпреварата през този сезон и това вдъхва надежди, че българският отбор може да се противопостави на един от традиционно най-добрите отбори в световния волейбол. Бразилците до момента заемат 7-а позиция с актив от 3 победи и 3 загуби, което все още ги държи в борбата за класиране в директните елиминации.

През този сезон в тях ще участват общо 8 отбора, които ще оформят четвъртфиналните двойки. Финалната фаза ще се играе в Италия, а преди това 16-те тима трябва да изиграят по 12 мача, разпределени в 3 тура, в 3 отделни седмици, на 3 различни локации. Във втория етап от първата фаза именно България е един от домакините на турнира. Мачовете се играят в София, а всичко най-интересно от турнира също може да бъде проследено в ефира на MAX Sport.