Новакът в Суперлигата на България по волейбол Калиакра претърпя трета поредна домакинска загуба. В четвъртия кръг на шампионата възпитаниците на Петър Дочев загубиха в зала Олимпиада в Каварна с 0:3 (20:25, 21:25, 17:25) от КВК Габрово.

В първия гейм отборът на домакините тръгна много ентусиазирано, но няколко съдийски отсъждания ги разколебаха, дадоха инициативата на гостите и го загубиха.

Най-доброто, което Калиакра направи през втората час,т бе да поведе с една точка на първото техническо прекъсване (8:7). После гостите отново поведоха и я затвориха с четири точки преднина.

Третият гейм започна равностойно, играеше се точка за точка, но след равенството 8:8 габровци увеличиха мощта на атаките си и с лекота отбелязаха 17 точки срещу 9 за Калиакра.

Най-резултатни в двубоя, който продължи 61 минути и 45 секунди, бяха Станислав Петков и Мартин Палийски от Габрово с по 13 реализирани точки. За тима от Каварна най-резултатен беше Вангел Велинов.

В следващия кръг Калиакра ще гостува на Монтана, а КВК Габрово - на Марек Юнион Ивкони. Преди това, в сряда, отборът от Габрово ще пътува за Чехия, където ще играе реванш с Дукла Либерац от европейския клубен турнир Чалъндж Къп.

В друг двубой от днес Славия загуби от Монтана с 0:3 (16:25, 21:25, 26:28), докато ЦСКА спечели с 3:0 като гост на Левски Волей.