ЦСКА спечели вечното дерби с Левски Волей с категоричното 3:0 гейма (25:19, 25:16, 25:18) за едва 63 минути, но пред пълни трибуни в залата на сините в ж.к.Люлин. За червените срещата със сините бе загрявка за предстоящото в сряда първо,но при затворени врати домакинство от Шампионската лига срещу френския Кан.

Очаквано шампионите и носители на Купата от ЦСКА нямаха затруднения срещу младата селекция на Николай Желязков, а с това взеха и четвърта победа в родната Суперлига. За Левски Волей заради разтежение не влезе играещият пом.треньор Георги Петров, а титуляри започнаха Цветан Петров, Венцислав Трифонов, Борислав Георгиев, Деян Нинов, Григор Василев, Венцислав Рагин и либеро Владислав Иванов.



Александър Попов не направи изненада и заложи в началото на Николай Иванов, Евгени Иванов - Пушката, Светозар Иванов, Ясер Портуондо, Ивайло Стефанов, Филип Мейо и Теодор Салпаров - либеро (Валтерс Рама 5, Теодор Тодоров 1).

Първи рефер на мача бе Добромир Добрев с помощник Петър Харизанов. На живо прав дербито изгледа президентът на БФВолейбол Данчо Лазаров. Родители на младежки национали от сините обаче демонстрираха поведение нехарактерно за волейболна зала, като няколкократно на висок тон „определяха” като „тъпунгери” и играчи, и съдии, и се вживяваха като треньори.



Още от самото начало ЦСКА поведе в резултата (4:1, 8:4), а ас на Василев стопи пасива на Левски на 2 точки при 9:7. Армейците дръпнаха с 4 точки аванс (14:10, 16:12, 20:16), след което за едно разиграване Желязков пусна Латунов, но Пушката реализира директно от сервис за 21:16. ЦСКА от първи опит взе гейма с 25:19.

Левски Волей само веднъж в мача успя да влезе в ролята на водещ в резултата, като след серия от равенство, поведе с 5:4 след ас на Нинов в началото на втората част. Играчите на Александър Попов обаче бързо си върнаха водачеството – 8:7, 16:12, 19:12. Капитанът в червено Николай Иванов реализира зрелищно за 20:13, Теодор Тодоров замени Светозар Иванов, а с ас на Филип Майо геймът пак бе за ЦСКА, но с 25:16 точки.



Латвиецът Валтарс Рама започна третата част, в която ЦСКА нямаше затруднения (8:5, 13:8). Младежкият национал Трифонов направи точка директно от начален удар за 15:11, но и второто техническо прекъсване бе за противника – 16:11. ЦСКА имаше първи мач-бол при 24:17, но взе гейма с точка на Рама за 25:18, а с това и мача с 3:0.

За червените Майо и Портуондо направиха по 12 точки, но отличните 11 бяха в сметката на Евгени Иванов-Пушката. За Левски Волей Григор Василев бе най-резултатен с 12 точки, докато Венци Трифонов завърши с 10.