Четири дни преди крайния срок за гласуването за Мъж на годината волейболистът Матей Казийски продължава да е временният водач в класацията на Дарик. За престижното отличие той се състезава с министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев и вицепремиера Цветан Цветанов. Няколко седмици Цветанов беше на трето място в класирането, но вече изпревари колегата си Плевнелиев.

Повече от 14 000 души са гласували до този момент за Мъж на годината в официалния сайт на конкурса manoftheyear.bg. Победителят ще бъде обявен на 2 декември на церемония в Младежкия театър. Българската национална телевизия, която е медиен партньор на събитието, ще я излъчи същия ден от 22:00 часа по БНТ1. Водещ ще е колегата от Дарик Драгомир Симеонов.

Онлайн гласуването за Мъж на годината започна на 2 ноември. Почти веднага волейболистът Матей Казийски успя да натрупа внушителна преднина от гласове, която се запазва и до днес. Второто място за дълго окупира министър Росен Плевнелиев, но колега му Цветан Цветанов успя да го задмине наскоро, макар и с малко.

Временните позиции в класацията на номинираните за Мъж на годината могат да се следят в сайта manoftheyear.bg. От вторник обаче те ще изчезнат с цел активизиране на феновете на Казийски, Плевнелиев и Цветанов. Нито един от тях няма да знае дали печели престижното отличие дори и след като гласуването приключи в петък вечерта.

Крайното класиране ще бъде обявено на 2 декември на церемония в Младежкия театър. И тримата номинирани ще присъстват на нея. Матей Казийски ще пристигне специално за събитието от Рим, министър Плевнелиев забавя пътуване до Брюксел, за да си бъде в София, министър Цветанов също успя да включи церемонията в програмата си. По време на нея Дарик ще обяви и името на дамата, избрана от екипа на медията за Мис ТВ чар. Ще бъдат раздадени и три допълнителни награди. Едно от отличията е "Постижение на годината", другите са "Обикновен герой" и "Легенда".

Казийски, Плевнелиев или Цветанов можете да подкрепите като гласувате за един от тях ТУК.