Необичаен подарък получиха националките ни по волейбол от кмета на град Окаяма – Масао Омори, който засвидетелства уважение към отборите на България и Доминиканска република, които са на подготовка в Окаяма. Градоначалникът дари състезателките на двата тима с... грозде и сладкиши. Церемонията бе в една от волейболните зали на града, като домакините се бяха постарали с огромна любезност за всичко, съобщиха от българската федерация по волейбол.

Мениджърът на нашия тим Любомир Герасимов благодари от името на отбора и Българската федерация по волейбол за изключителното гостоприемство на кмета на града и цялата организация около лагера на националките. Сред официалните лица на домакините бяха още Сатоми Миура от префектурата на Окаяма, отговарящ за културата и спорта, Торъ Макимото от ръководството на местния волейбол, Ацши Такаока от Асоциацията по спорт, директорът на местното управление на водата Нобуо Мунетомо и шефът на волейболния клуб Акиюши Кавамото.

Капитанът на нашия тим Христина Русева подари на кмета Масао Омори топка с подписите на всички волейболистки. А малко преди преди тържеството Русева предаде на отбора позравленията и пожеланията на спортния министър Красен Кралев, който ги предаде на момичетата чрез връзка с нея в социалните мрежи.

източник: volleyball.bg

След официалната част специалното грозде – бяло и черно, което струва 20 евро една чепка, бе „унищожено“ още в залата и от двата отбора. Имаше и трети тим – този на местния „Чайките“, който аплодираше отстрани своите колежки по спорт.

Част от нашите момичета дадоха интервюта за местни медии, а както в този случай, така и изобщо на нашите, помага една японка, която знае добре български – Маико. Тя е преводач и често пътува в България, а сега е наета специално за престоя на волейболистките ни.