Важните въпроси около българския волейбол ще бъдат решени след сряда, научи Гонг. Първата среща на ръководителите на най-успешния колективен спорт се събраха по обед и над два часа разискваха какво да правят по отношение на всичките ни национални селекции, кои треньори да запазят постовете си и кои не, как да бъде организирана подготовката и т.н.

 

В публичното пространство продължава да се говори, че селекционерите на мъжете и жените могат да бъдат сменени, като най-голяма вероятност има по отношение на дамския тим. Очаква се, ако Силвано Пранди изпълни договора си, който му е предложен да бъде до Летните олимпийски игри в Лондон през 2012 година, да му бъде назначен български помощник.

 

До сега такъв бе партньорът му и в Модена Камило Плачи, а в щаба му при подготовката влизаха Найден Найденов и Северин Димитров. Има теоретичен шанс Драган Нешич да продължи да работи с националките, но е по-вероятно на негово място да дойде нов специалист.

 

„Днес разисквахме много неща. Обсъжданията обаче няма да популяризираме. Продължаваме с разговорите утре и в другиден. Решения може да се очакват чак след сряда. Разисквахме всички национални отбори, защото около тях има много въпроси. На кадетите и кадетките предстоят европейски квалификации, младежите имат квалификации за Световно първенство. Говорихме за националните отбори мъже и жени разбира се”, каза за Гонг след сбирката президентът на БФВолейбол инж.Данчо Лазаров.