Разпределителят на националния отбор по волейбол Георги Братоев днес единствен получи Купата на Победата за отбор на месеца в анкетата на Пресклуб "България". Останалите играчи са в чужбина за участие в клубните първенства.

Волейболистите, които се класираха на ІV-то място на Европейското първенство, са избрани с гласовете на 22 спортни редакции за №1 през септември. Лудогорец, който победи холандския гранд ПСВ Айндховен в Лига Европа, спечели 3 гласа.

Националният ни мъжки отбор по волейбол вече има във витрината си 21 Купи на Победата. От 2001 година тимът всяка година оглавява медийната класация на месеца поне веднъж, а рекордът е през 2006 г, когато е поставен на върха 4 пъти.

През ноември треньорът на националния отбор Камило Плачи ще се върне в България и ще участва в семинар, организиран от НСА и БФ Волейбол. В края на ноември трябва да са ясни имената на волейболистите, които ще бъдат повикани в отбора. Това съобщи пресаташето на националите Стефан Чолаков. Първият лагер ще започне в средата на декември в столичната зала "Хр. Ботев". На 5 януари догодина представителният ни тим ще играе първия мач от квалификационната група за Световното първенство. Съперниците ни са Чехия, Холандия и Кипър. "Трябва да ги отстраним без проблем", заяви Братоев. /БГНЕС