Националният отбор по волейбол на България - жени отстъпи като гост на Словения с 3:2 (25:21, 25:23, 24:26, 18:25, 15:12) среща от предварителна група А на Европейската лига.

Това бе втора загуба за нашите момичета в надпреварата. След тази среща България остава на първо място в групата с три победи и две загуби и десет спечелени точки. Словения е на второ място с три победи и две загуби и седем спечелени точки.

Малко след края на мача специално за БФВ от Словения коментар за срещата направи старши треньорът на „Б“ националния отбор по волейбол -  жени Иван Петков.  

"Успяхме след  2:0 за противника да се върнем в мача и да направим един хубав двубой. И двата отбора играхме на приливи и отливи. В началото на петия гейм натрупахме сериозен пасив, но успяхме да се върнем в него. Накрая малшанса ни споходи и загубихме."

- Какво не достигна на момичетата в петия гейм, психически ли не издържаха?

- Не, по-скоро липсата на опит си оказа думата. В началото тръгнахме много плахо.На момичетата им липсва самочувствие и опит. Все пак показаха характер, мъжество, ако мога така да се изразя. Всички ги адмирираме за това. Всички те имат потенциал да се развиват още повече.

- Повлия ли им факта, че това бе първо гостуване за тях в Европейската лига?

- За първи мач като гости в този турнир, както казах не им достигна опит, но успяхме от 0:2 за домакините да изравним за 2:2. Дай Боже утре нещата да се обърнат. Взимаме точка, доволни сме от това. Гледаме напред. Целта ни е ясна.