Волейболните ни националки проведоха първото си занимание в Анкара по обед във финес залата на изцяло специализирания за волейболен комплекс ТВФ Спорт комплекс Башкент. 40 минути момичета тренираха, а първото им влизане в залата за 7600 зрители е довечера след 19:30 часа. Част от тях вече надникнаха в музея на волейбола на същото място.

На път за фитнеса националките се сетиха, че президентът на БФВолейбол инж.Данчо Лазаров има рожден ден днес. Босът вече е в Анкара, но избраничките на Драган Нешич искат не днес, а утре да му поднесат своя подарък – победа на ½-финала на Европейската лига срещу Турция и класиране за битката за златото и виза за Гран При.

„Победа над Турция не е невъзможна. Туркините не са непреодолим съперник. Ако нашият отбор има правилната ментална настройка може да направи добър мач и да победи. Те не са във върховата си форма защото най-важното им състезание е след два месеца. И те си върнаха част от най-добрите състезателки. Мястото за Гран При ” каза пред Гонг Тони Зетова. Най-опитната ни волейболистка все още е под въпрос дали ще играе във финалите на Европейската лига като след вечерното занимание ще има яснота до каква степен е отшумяло възпалението на ахилеса й.

Ето какво още каза Тони Зетова в първия си ден на турска земя: „Не съм играла финали с националния отбор от 2001 година. Не знам по какъв начин ще ни се отразят загубите от Сърбия, но съм оптимист, че момичетата, може би и аз ще играем добре и да покажем едно добро лице на тази финална четворка на Европейската лига. Чувствам останалите момичета много близки и това бе една от причините да се върна, освен, че Драган Нешич ме помоли. Разбираме се много добре, но аз се чувствам на моменти по-възрастна. Имам какво да им дам и емоционално. Много ми е приятно с тях, всички сме обединени като едно цяло, има сплав от млади, по-млади и на години като мен. Не мога да позная Анкара, много е променена. Ние може само да се учим от това какви условия създават и предлагат турците и какво са направили за спорта като цяло. Нормално е в Турция да има такава охрана, особено като и Израел са тук”.