Волейболистите от националния тим на България очакват тази вечер второто си домакинство от групата на Лигата на нациите. България излиза срещу Австралия от 20 часа в „Арена Армеец”. Снощи националите загубиха драматично с 2:3 гейма от Сърбия, а австралийците отстъпиха пред Русия с 1:3.

От 17 часа в „Арена Армеец” днес играят Сърбия и Русия.

Либерото на националите Теодор Салпаров сподели снощи след поражението от сърбите, че България е била по-добрият отбор в мача.

„Смятам, че бяхме по-добрият отбор и заслужавахме да победим. Много ме е яд за отсъждането на съдията, защото лично попитах диагонала на сърбите и той ми каза, че има блок. А и се видя на екрана, всички в залата видяха, че има блок. Тогава разликата ставаше 5 точки. Това е една голяма грешка на съдията при това вкъщи. Смятам, че това е престъпление. Жалко е, че после също не можахме да си отиграем наши ситуации. И след като изравниха при 14:14 взеха психологическо предимство и успяха да затворят мача. Борехме се, показахме много добра игра след първия гейм и много съжалявам за нас. Хората, които бяха дошли да ни подкрепят също заслужаваха да победим в този хубав мач. При нас е малко така – или ще излезем и ще направим страхотен мач или ще паднем духом и може Австралия да ни победи. Но сме задължени да спечелим срещу Австралия, за да останем в играта и за класиране на финалите”, коментира Салпаров.

A1 ще излъчи безплатно на Facebook страницата на спортните канали MAX Sport всички мачове на българския национален отбор по волейбол от Лигата на нациите.

Капитанът на националте Виктор Йосифов заяви, че нивото на турнира от Лигата на нациите в София е много по високо от това в Китай.

„Като цяло играхме добре. Нивото определено е по-високо то мачовете в Китай. Сърбия е отбор от топ ниво, въпрети че им липсваха доста играчи. Такива отбори като тях не прощават леки топки и леки грешки. И ако не си на 100 процента се случва това, което се слубчи днес в края на гейма. Има много причини защо не успямхе. Пак казвам – такива отбори ти дават малко шансове и ако не се възползваме от тях, те те наказват. Не бих казал, че нещо им подарихме, такива отбори сами си вземят точките – натискат те и те принуждават да грешиш. Със сигурност имаме и ние много неточности. Не бих казал, че загубата е тежка – нормален мач, загубихме го, забравяме го и нямаме много време да се вайкаме“, сподели Йосифов.

А1 подарява отворени ТВ уикенди през юни

Сърбия надви България във волейболна драма