Аржентинската драма на националния ни отбор по волейбол приключи тази сутрин, но тимът ни изпуска всичките си самолетни връзки за Пекин, защото играчите бяха блокирани на летището в Буенос Айрес повече от 20 часа.

Заминаването на българите от аржентинската столица също не мина без проблеми, след като първо на пистата нямало осветление, а после при захождането на самолета към пистата на няколко пъти токови удари стряскали пътниците.

Проблемите с пътуването до Китай за поредното гостуване в Световната лига се задълбочават. Националите са без минута почивка, тренировка, сън, баня и освежаване.

Полетът за Мадрид бе отменен на няколко пъти и това провали изготвената програма по новия маршрут през Хонконг. Така вместо да пристигнат в четвъртък в китайския град Ченду, има вариант момчетата на Мартин Стоев да не кацнат там и до събота.

При така стеклите се обстоятелства, най-вероятно и багажът на волейболистите няма да пристигне навреме.

По-рано тимът ни бе изоставен без водач, но успя да се придвижи с таксита до центъра на града и аерогарата.

Президентът на БФВ инж. Данчо Лазаров заяви за Гонг, че продължава търсенето на варианти за транспортиране до Азия.

„В гореща връзка сме с Международната федерация и все още има надежда националите да стигнат навреме до Ченду. В следващите часове ще има повече яснота”, каза Лазаров.