Националният ни отбор по волейбол пристигна в Буенос Айрес. Тимът ни измина разстоянието от 1200 км с автобус от Сан Хуан до столицата на Аржентина, след като снощи към 21 часа българско време избра именно този вариант след стачката на местните авиолинии.

Волейболистите ни бяха настанени в бледо подобие на хотел, като разноските на българите по пътуването и престоя са поети от Международната федерация.

Странно обаче отборът ни бе настанен в сграда подобна на общежитие. В една стая са по десет човека.

Щабът ни не си съгласи да почива в това общежитие и водачът на тима Иван Тодоров търси приличен хотел. Заради мизерията беше отказана и планираната за 16:30 българско време тренировка.

Подигравката от страна на домакините от Аржентинската федерация бе описана в подадено вече официално оплакване в FIVB за неспазване на условията на международната федерация за Световната лига.

Има и нова промяна в графика за пътуване на тима ни - от Буенос Айрес националите няма да пътуват към Париж както бе по програма със самолет в 23:20 часа, а в 21 местно ( 03:00 българско време) летят за Мадрид, откъдето ще направят връзка за Ченду през Амстердам. По предварителен плен играчите ни трябва да пристигнат в Азия в 12:30 часа местно време в четвъртък.