„Поздравявам Русия за добрата игра, показаха, че към днешна дата може би са по-добри от нас. Радвам се, че издържахме на напрежение, използвахме всички оръжия”, заяви след сладката загуба от Русия капитанът ни Владимир Николов. „Много съм щастлив, че успяхме да се класираме на финалите въпреки някои настроения и атаки, направени срещу отбора”.

„Много се радвам, че успяхме да покажем характер, мъжество, а съм сигурен, че в близко бъдеще ще покажем и високо ниво на волейбол. Нивото ни не е оптимално, но работим всеки ден за подобряването му и ви гарантирам, че ще продължаваме да го прави,. Сигурен съм, че рано или късно резултатите ще дойдат”.

Относно някои публикации в медиите в последно време, Николов сподели: „Ако смятате, че е по-лесно да се продават издания с негативизъм, тогава ще ви разбера, ние сме една капиталистическа държава. Но не смятам, че в тези моменти на криза, когато едни хора сме се събрали с идеална цел, защото ние получаваме заплати, но те не стигат и за месечните разходи, това е друга тема… Тази идеална цел е да радваме народа, да правим нещо хубаво, нещо готино. Ако на вас ви е кеф да продължавате по този начин, правете го, аз не смятам, че е коректно”.

На единствения въпрос, зададен от Гонг, какво е да бъдеш капитан на отбор, който отива на финалите на Световната лига, Николов отговори: „Чест!”