Селекционерът Камило Плачи избра 22-мата волейболисти на България. Италианецът няма да разчита на центровете Теодор Тодоров и Костадин Гаджанов, които вероятно ще се оперират. Също така извън списъка останаха възстановяващите се след оперативни интервенции Методи Ананиев, Николай Николов. Боян Йорданов няма да носи националната фланелка и това лято защото помоли за почивка. Споменатите може пък да попаднат в състава на националния ни отбор по волейбол за Европейското първенство на есен в полша и Дания.

Отново в тима ни влизат Николай Учиков, Иван Станев, Стоян Самунев, Мирослав Градинаров, Станислав Петков и Данил Милушев.

Дебютанти в разширения състав са Георги Сеганов, Розалин Пенчев, Тодор Вълчев, Борислав Апостолов и Красимир Георгиев.

Въпреки че бяха повикани на лагер сред 22-мата отсъстват имената на Александър Симеонов, Георги Чалъков, Златан Йорданов и Добромир Иванов.

През май предстои редуциране на 22-мата, а промени могат да се правят срещу заплащане на такса.

Мъжкият ни национален отбор по волейбол до 15 май е на подготовка в Благоевград. Тимът ни е настанен в хотелски комплекс "Езерец", а тренировките провежда в залата на Американския университет.

Ето и разширения състав на мъжкия национален отбор по волейболна България за Световна лига`2013:

Разпределители: Георги Братоев, Иван Станев, Добромир Димитров и Георги Сеганов

Центрове: Виктор Йосифов, Светослав Гоцев, Борислав Апостолов, Красимир Георгиев и Стоян Самунев

Посрещачи: Тодор Алексиев, Валентин Братоев, Мирослав Градинаров, Тодор Скримов, Николай Пенчев, Станислав Петков и Розалин Пенчев

Диагонали:
Цветан Соколов, Николай Учиков, Данаил Милушев и Тодор Вълчев

Либеро:Теодор Салпаров и Мартин Божилов