Селекционерът на отбора, сразил България в първия мач на Евро`2011 Словакия Емануеле Дзанини, който води тима на Монца в Серия А1 и Тодор Алексиев нападна колегата си Радостин Стойчев, който също като него води и национален, и клубен отбор. Италианецът, който преди бе помощник на Андреа Анастази направи “разкритие”: Радостин Стойчев начело на България е различен от Радостин Стойчев като треньор на Тренто.

След края на края на мача снощи между Тренто и Монца от първия кръг на италианското първенство, завършил с победа на Стойчев и компания с 3:0 гейма, Дзанини упрекна българинът най-вече раздразнен от критиките му спрямо съдиите.

"Страхотният отбор на Тренто не го видях днес”, каза пред италианските медии Емануеле Дзанини и продължи: “Но това, което ми харесва е, че само на терена се дават присъдите".

Наставникът на Словакия продължи: “Направих жалба от името на всички италиански треньори, които водят отбори в Серия A1 и в нея пишем, че според нас Стойчев не може да продължава по същия абсурден груб и арогантен начин да се държи с реферите. Не приемаме такова поведение. Според нас (всички останали треньори) при нови такива прояви, трябва да се показват жълти и червени картони“.

Дзанини направи интересна съпоставка, че Радостин Стойчев начело на Тренто и различен от Радостин Стойчев, който води България. “Трябва да отбележа, че аз по време на Европейското първенство наблюдавах поведението на Радостин Стойчев като национален треньор и аз забелязах, че не се държи по същия начин както тук в Италия. От Европейската волейболна конфедерация (CEV) не позволява такива нагласи и прояви. Питам аз дали Италианската лига няма да уеднакви критериите."