“Това, че в Серия А1 има 9 български национала говори много добре, но е и много положително за израстването на някои от тези играчи“, коментира селекционерът Радостин Стойчев пред Гонг родното присъствие в най-елитното волейболно първенство. През сезон 2011/2012 на Апенините ще играят Матей Казийски, Цветан Соколов, Владимир Николов, Андрей Жеков, Николай Пенчев, Виктор Йосифов, Николай Николов, Валентин Братоев и Тодор Алексиев. “Те ще могат да работят при много добри условия и добри треньори, в добри клубове, да играят със силни съотборници и противници, а това със сигурност ще окаже ползотворно влияние върху кариерата им“, допълни Стойчев.

Треньорът на Тренто коментира и първата победа за новия сезон снощи срещу Монца на Алексиев с 3:0 гейма: “За нас беше важен мач, защото първия е винаги труден. Освен това имахме един съвсем приличен отбор за противник. Доволен съм от резултата. С минимална подготовка от два дни, успяхме да играем приличен волейбол, така че най-важното е, че всички играчи са здрави и започваме да готвим сериозно сезона“.

Веднага след първия кръг Тренто зае първото място, след като записа най-категоричната победа на старта. Стойчев не скри, че целта е тази позиция да бъде запазена: “Винаги имаме високи цели, но тази година ще е още по-трудно, защото определено шампионатът в Италия тази година ще е по-силен от миналогодишния. Много отбори успяха да се подсилят значително и очаквам едно още по-сложно първенство и с по-изравнени сили от това, което успяхме да спечелим миналата година“.

За финал Радо Стойчев ни сподели и какво си е пожелал вчера на рождения си ден: “Както винаги си пожелавам преди всичко здраве за мен и за семейството ми, за всички близки. Останалото е въпрос на работа и търпение“.