Звездата на женския ни национален отбор по волейбол Антонина Зетова може да се върне отново в състава на България за финалите на Европейската лига. Президентът на БФВолейбол инж.Данчо Лазаров е говорил с нея, след като след пауза Тони отново облече националната фланелка за спечелването на европейската квалификация.

Момичетата на Драган Нешич в петък и събота от 20:30 часа стартират битките си във второто издание на Европейската лига, след като миналата година взеха бронзовите медали, с гостуване на Румъния. На 19 и 20 юни отново в ролята на гостенки им предстоят мачове във Великобритания от група А. Третото поредно гостуване е на Сърбия на 25 и 26 юни. Ева Янева и компания очакват след това Румъния (1 и 2 юли), Великобритания (10 и 11 юли) и Сърбия (17 и 18 юли).

Ето какво каза за волейболистките ни Данчо Лазаров:

„Най-важното за женския ни национален отбор е, че успяхме да се класираме за Европейското първенство по един категоричен начин. Това показва, че тимът ни вече трябва директно да се класира, тоест да заеме 5-6 място на самото Европейско първенство. Така стана тази година при мъжете и значително облекчава програмата за подготовка.

Нашият отбор в този си облик вече притежава едно друго качество – не само младостта, но и мотивацията и желанието за игра. Това липсваше в някои момичета, които вече не са в състав, но им благодаря за това, което ни дадоха. Дойде време нови таланти да излизат и ние ги подпомагаме по всякакъв начин.

Тони Зетова не ми даде категоричен отговор дали ще остане и занапред в националния отбор. Но до колкото разбрах в разговор с Драган Нешич са се договорили, ако играем финална четворка на Европейската лига, Зетова и Евелина Цветанова да се включат отново. Благодарим им за това, че се отзоваха за евроквалификацията, защото видяхте, че Финландия са един корав тим и ако искат да играят в този отбор, през този сезон – вратите са отворени!

Аз не са радвам много на бронзовите медали от дебютната Европейска лига! Те до голяма степен ни попречиха на концентрацията за световната квалификация, която не успяхме да спечелим. Календарът бе доста напрегнат през миналата година. Сега момичетата трябва да играят финали на Европейската лига! Още повече, че победителят отива директно на Гранд При`2011. Имаме и друг вариант за това – благодарение на рейтинга ни ще играем есента в квалификационен турнир.”